Zwaar weer, wat kun je zelf doen?

Een aantal dingen kun je, in een normale situatie, zelf doen als je in zwaar weer terechtkomt. 

LET OP! Er blijken veel commerciële aanbieders voor regelingen om u te willen helpen. Deze zijn doorgaans niet zonder kosten. 
ScoBollenstreek is een initiatief van enthousiaste betrokken ondernemers uit de Bollenstreek, wordt gesteund door de lokale overheden, de ondernemersverenigingen en bedrijven welke SCOBollenstreek waarderen.
Neem contact op met SCOBollenstreek voor vrijblijvend advies over de mogelijkheden.


Hoewel de situatie nu niet bepaald normaal te noemen is, zetten we je opties toch onder elkaar. Een aantal dingen kun je, in een normale situatie, zelf doen als je in zwaar weer terechtkomt. Hoewel de situatie nu niet bepaald normaal te noemen is, zetten we je opties toch onder elkaar:

  • Kijk eerst of er mogelijkheden zijn om veranderingen in je bedrijf door te voeren. Misschien kun je producten van andere leveranciers (uit andere landen) betrekken of jouw diensten in een andere regio aanbieden.
  • Ook kun je wellicht geld uit je bedrijf vrijmaken door uitstaande facturen te innen. Ook kun je factoring overwegen, een kredietvorm waarbij je relatief snel betaald krijgt. Bespreek ook of je afspraken kunt maken met je schuldeisers over een langere betalingstermijn dan gebruikelijk.
  • Bekijk of externe financiering mogelijk is. Informeer altijd eerst bij je eigen bank naar de mogelijkheden (bijvoorbeeld rekening courant) voordat je overige financieringsvormen overweegt.

Let op! Je kunt er ook voor kiezen snel geld te lenen met een flitskrediet. Dan krijg je snel geld op je rekening, maar snelheid heeft zijn prijs. Lees hier meer over wat je kunt doen als je bedrijf in de schulden zit.

Coronavirus COVID-19

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle.

Rijksoverheid-logo- Houd 1,5 meter afstand.
- Vermijd drukte.
- Werk zoveel mogelijk thuis.
- Was vaak uw handen.
- Verkoudheidsklachten? Blijf thuis.

[ Alle overheidsinformatie over corona ]

Nieuws SCOB


Nieuwe Stichting Centraal Ondernemersloket Bollenstreek voor hulp en informatie over het voorzetten of netjes beëindigen van je bedrijf.


Nieuws in landelijke media


De Eerste Kamer heeft ingestemd met een wijziging in de Wet gemeentelijke Schuldhulpverlening (Wgs). De wijziging geeft gemeenten de mogelijkheid om gegevens van burgers met betalingsachterstanden in een vroeg stadium uit te wisselen met woningcorporaties, energie- en drinkwaterbedrijven en zorgverzekeraars. 


Bedrijven die voor een grote reorganisatie staan en gebruikmaken van de verlengde NOW, moeten vanaf vandaag rekening houden met de aanvullende voorwaarden uit het nieuwe noodpakket.